Vuonna 1948 perustettu norjalaisomisteinen Wilfa on nykyisin yksi johtavista pienkodinkoneiden toimittajista. Muotoiluun, laatuun, turvallisuuteen ja innovatiivisuuteen keskittyvä yritys on mieltynyt Maiseriin kalustekokonaisuuksien toteuttajana, mutta myös yksittäisten räätälöityjen ratkaisujen luottotoimittajana.

Wilfa Suomen toimitusjohtaja Nikolas Bogdanoff kertoo, että yhteistyö juontaa juurensa vuoteen 2018 ja muuttoon uuteen toimistoon, johon Maiseri toteutti kiintokalusteet. Yhteistoiminta on jatkunut siitä saakka ja haastattelun toteutushetkelläkin, maaliskuussa 2023, Maiseri oli jälleen työn touhussa Espoon Isossa Omenassa sijaitsevassa Wilfan toimistossa. Muita yhteistyön muotoja ovat olleet esimerkiksi messuosastot.

– Osallistumme vuosittain useille messuille, jotka saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia. Maiseri on onnistunut luomaan meille osastoja laajalla tyyliskaalalla, mikä on ollut meille todella tärkeää. Kyse ei ole koskaan ollut valmiista ratkaisuista, jotka vain käydään asentamassa, vaan niissä on aina mietitty, mitä haluaisimme juuri kyseisillä messuille toteuttaa. Näin olemme saaneet aina asiakkaita palvelevan osaston ja messujen tyyliin sopivan ilmeen edustamaan brändiämme, Bogdanoff iloitsee.

 

Myymäläkalusteet asiakkaan tarpeiden mukaan

 

Kolmas Wilfan ja Maiserin yhteistyön keskeisimmistä osa-alueista on erilaisten myymäläratkaisujen toteuttaminen. Erääksi esimerkiksi Bogdanoff nostaa Stockmannin tiloihin sijoitetut myyntipisteet – niin sanotut shop-in-shopit.

– Ensimmäinen myymäläkalustomme toimitettiin Helsingin keskustan tavarataloon neljä vuotta sitten ja aivan hiljattain laajensimme konseptia myös kauppakeskus Jumbon Stockmannille.

Toisena suurena kokonaisuutena Bogdanoff mainitsee Verkkokauppa.com -ketjun myymälöihin toteutetut pysyvät shop-in-shopit sekä kausiluonteiset ilmankosteustuotepisteet.

– Ilmankosteustuotteita ajatellen myymäläkalusteet eivät voi olla ihan tavallista lastulevyä. Samoilla Maiserin kalusteilla on nyt menty useampi vuosi ja ne ovat edelleen hyvässä kunnossa, mikä kertoo paljon heidän laadustaan.

Kalustespesialistin osaaminen onkin Wilfa-yhteistyön myötä kiirinyt jopa ulkomaille saakka.

– Maiseri toteutti meille sähköpotkulautojen esittelyratkaisun, jonka lähetimme myös muihin Pohjoismaihin. Siinä ei vaikuttanut ainoastaan hyvä tuote, vaan pohjoismaalaisittainkin kilpailukykyinen hinnoittelu, Bogdanoff mainitsee.

 

Räätälöidyllä brändiratkaisulla televisioon

 

Kun Wilfa päätyi koronakeväänä sponsoroimaan Master Chef -ohjelmaa, oli Bogdanoffin mukaan hierottava hetken aikaa älynystyröitä sen suhteen, miten yrityksen tuotebrändi saataisiin luontevasti sijoiteltua kameroiden poimittavaksi.

– Sitten keksimme Maiserin kanssa toteuttaa veitsitukit, joissa komeilisi EGO-veitsisarjamme brändilogo. Muutamien prototyyppien myötä Maiseri kykeni toteuttamaan puupintaiset tukit, joissa veitsi kiinnittyy puuhun, eivätkä magneetit näy ulospäin.

– Luomuksesta tuli niin hyvä, että pohdimme jopa, pitäisikö tukkeja teettää enemmän ja laittaa myyntiin. Saimme kyselyä peräti ohjelman tuotannolta, että mistä ne oikein ovat peräisin, Bogdanoff naurahtaa.

Bogdanoff pitää veitsitukkia hyvänä esimerkkinä Maiserin toimintatavasta.

– Heiltä saa aina ratkaisun ja niin suunnittelussa kuin tuotannossa on joustoa. Mikäli suunnitelmaa on tarpeen hioa tai projektin edetessä joudutaankin soveltamaan jotain, siihen reagoidaan, minkä jälkeen tuleekin jo täydellinen lopputulos. Olemme aiemmin hankkineet joitakin ratkaisuja muilta toimittajilta, eivätkä toteutukset ole olleet ihan sitä mitä on tavoiteltu. Maiserin kanssa voi aina luottaa työn laatuun. Sanoisin, että se ei ole vain asiakkaan toiveiden täyttämistä, vaan maksimointia.

Myymäläkalusteet ja muut ratkaisut yhdeltä toimittajalta kätevästi ja luotettavasti

Bogdanoff arvostaa Maiserin kyvykkyyden ohella erityisesti yhteistyön sujuvuutta.

– Viestintäyhteytemme pelaavat mutkattomasti, projektit voidaan aloittaa nopeasti ja palvelua saa melkeinpä kellonajasta riippumatta.

– Tämä on erityislaatuista kahdellakin tapaa. Ensinnäkin siksi, että Maiseri on kyennyt tuottamaan tällaista palvelua vuodesta toiseen todella kovasta työmäärästään huolimatta, ja toisekseen he eivät ole silti ryhtyneet ylihinnoitteluun. Sen sijaan tiedämme, että tarjotut hinnat kestävät kilpailutuksen aina.

Hyvien lähtökohtien ohella Bogdanoff korostaa pitkällisen yhteistyön myötä syntynyttä avointa keskusteluyhteyttä.

– Maiserilta on aina helppo kysyä, miten he toteuttaisivat jonkin asian. He myös kertovat rehellisesti työtilanteestaan ja siitä, minkälainen aikataulu onnistuisi. Samalla voidaan keskustella suoraan siitä, mitä mikäkin maksaa. Jos asiakkaalla on tietty budjetti, he kertovat avoimesti, mitkä elementit vaihtamalla voitaisiin säästää.

Bogdanoff kertoo, että kaikki tämä on johtanut siihen, että toteuttajaa ei tarvitse monipuolisissakaan tarpeissa enää etsiä, vaan ratkaisut on luontevaa hankkia yhdeltä toimijalta.

– En miellä sitä enää niinkään asetelmaksi, jossa yksi myy ja toinen ostaa, vaan partneruudeksi. Kun luottamus on rakentunut, se on molemminpuolista.

– Maiserin kanssa ei ole koskaan ollut minkäänlaista ongelmaa ja lopputulos on aina ollut niin sanotusti spot on. Heidät on suorastaan helppo pitää kumppanina, Bogdanoff kiteyttää.

Kuvia