Messut ovat suuri tapahtuma ja tärkeä markkinointipanostus yrityksille. On luonnollista, että messujen energiankulutus on suuri ja jätettä syntyy osittain reilustikin. Jätteiden määrä on kuitenkin mahdollista minimoida ja varmistaa, että ekologisuus on oman messuosaston osalta huomioitu mahdollisimman hyvin.

Nujerra kiire – aloita suunnittelu ajoissa

On yleistä, että messutapahtuman valmistelujen kanssa tulee kiire. Aika vierähtää muiden toimintojen parissa ja pian huomataankin, että messut kolkuttelevat jo oven takana. Kiireessä taas käy helposti niin, että messuosaston suunnittelu hoidetaan nopeasti, jolloin mm. materiaalien valintoja ei mietitä kovin tarkkaan. Todellisuudessa monikin asia messuosastoissa on korvattavissa ekologisilla materiaaleilla ja tuotteilla.

Tästä syystä tärkein vinkkimme ekologisen messuosaston suunnitteluun on ajan varaaminen ja suunnittelun aloittaminen ajoissa. Tapahtumasta ja osaston koosta riippuen osaston suunnittelu voi viedä viikkoja tai jopa kuukausia.

Ekologisuus ei tarkoita sitä, että tarvitsee tinkiä näyttävästä osastosta

Messuosastosta on mahdollista saada näyttävä ja yrityksen ilmeen näköinen silloinkin, kun se toteutetaan ekologisesti. Huolelliseen suunnitteluun pohjautuen asiantuntijat pystyvät ehdottamaan sinulle suunnitelmaasi sopivia materiaaleja.

Ekologisia vaihtoehtoja mietittäessä messuosastossa voidaan ottaa huomioon esimerkiksi:
– Rakennusmateriaalit: kuten puu ja muut kierrätyskelpoiset materiaalit
– Osaston ehostus: vesiohenteiset maalit – Osaston valaistus: LED-valot
– Tarjoilumateriaalit: Puu, pahvi tai muut kierrätettävät materiaalit

Muita huomioonotettavia asioita ovat esimerkiksi messuosaston kuljetus messupaikalle: onko kuljetuksessa mahdollista hyödyntää rakentajan palveluita, joissa useampi messuosasto saadaan kuljetettua samalla kertaa.

Moneen asiaan on siis mahdollista vaikuttaa hyvällä suunnittelulla ja siksi kokosimme avuksesi kevyen oppaan, jonne on kerätty konkreettisia vinkkejä hyvään ja ekologiseen messuosastoon. Käy lataamassa opas itsellesi täältä!

Toivotamme sinulle onnistuneita messuelämyksiä!